info@stichtingalmerefilm.nl

Stadhuisplein 2,
1315 HT
Almere

wil Almere aantrekkelijker maken om te wonen, werken, studeren en bezoeken. SAF werkte samen met ACM bij de drive-in. Bovendien is City Marketing betrokken bij verschillende film & serie-producties.

is een stimuleringsfonds dat zich inzet voor het versterken, verbreden, verbinden en vooruitgaan van de Almeerse cultuursector. SAF en CfA werkten o.a. samen bij ontwikkelingstraject Avond van de Almeerse Film

is de Omroep voor de regio, voornamelijk gericht op actualiteiten in deze nieuwste provincie. SAF werkt samen met Omroep Flevoland in het vertonen van films van (nieuwe) Almeerse makers.

is gevestigd in het centrum van Almere en heeft 8 zalen en 2.137 comfortabele zitplaatsen. De bioscoop is de meest bezochte cultuuruiting van onze stad. SAF werkt samen met Kinepolis om de Avond van de Almeerse Film mogelijk te maken.

Almere City Marketing

Cultuurfonds Almere

Omroep Flevoland

Kinepolis Almere

samenwerkings Partners Stichting Almere Film

Roderick Joost Buitenweg (1967) is een Nederlands acteur, televisieproducent en regisseur o.a. bij het Almeerse productiebedrijf Pixelthis. Tevens voorzitter van SAF.

Richard Treffers (1987) is partner bij FinMatch in bedrijfsfinanciering. Hiervoor werkte hij tien jaar in het bankwezen. Tevens penningmeester van SAF.

Beri Shalmashi (1983) is succesvol filmmaker. Ze won o.a. een Gouden Kalf voor haar speelfilm 'Liefs'. Ook is ze directeur bij Stichting Avanti Almere. Tevens secretaris bij SAF.

team Stichting Almere Film
bestuur

De gemeente van onze stad is bereid mee te denken over uiteenlopende zaken. SAF heeft een fijne samenwerking ervaren rondom de vergunningverlening van de drive-in.

Het Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling die lokale of regionale projecten ondersteunt. PBC Flevoland heeft drive-in Almere mogelijk gemaakt in 2020.

Crowdfunding platform specifiek voor film. Vanuit CioneCrowd werd de eerste Avond van de Almeerse Film georganiseerd. SAF en CC werken samen in de financiering van Almeerse Films.

Wil je ook helpen met het mogelijk maken van Almeerse Films of wil je samen met ons strijden voor Almeerse verhalen?

Gemeente Almere

Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland

CineCrowd

Ook filmgek?

Duizendpoot vol ideeën, ‘Kan niet’ is geen optie. Zet zich in op projectbasis in de culturele sector. Mede initiatiefnemer Drive in.

Is filmmaker, film-mogelijk maker en docent/coach. Na mede-oprichter van CineCrowd & De Ontmoeting werd hij directeur bij SAF.

Gek op van alles, vooral op beleving en nieuwe ervaringen. Freelance event productie AVDAF en mede initiatiefnemer van de Drive In 2020.

Floris Parlevliet

Melvin Westerbeek

Remon Popelier

crew SAF

oVER SAF

Stichting Almere Film heeft zich tot doel gesteld om filmmakers en filmliefhebbers samen te brengen in de stad Almere. In deze jonge stad is er ruimte voor ontwikkeling en is de verbeeldingskracht sterk.

Daarbij komt dat de centrale ligging van de stad veel mogelijkheden biedt voor zowel filmaanbieders alsmede filmmakers.

Wil je onderdeel zijn van dit doel of heb je een idee om film in Almere nog meer op de kaart te zetten? Neem contact op.

SAF werd opgericht medio 2019 in Almere. Jaarverslag 2020 is hier te lezen: LINK binnenkort